Vad behövs när man spelar ishockey?

Innan du börjar att spela ishockey kommer du först och främst behöva investera i utrustning. Utrustningen varierar beroende på om du ska spela i ett lag eller om du bara vill lira med dina vänner. Det absolut viktigaste för att du ska kunna spela ishockey är ändå skridskorna, du kan skaffa ett par bra skridskor på nätet utan något som helst krångel.

Utrustning

Om du vill börja spela i ett lag kommer du behöva en komplett utrustning vilket innebär skridskor, benskydd, hockeybyxor (en del lag har hockeybyxor att låna ut till sina spelare), skydd för överkroppen, hjälm, halsskydd och klubba. Du behöver helt enkelt investera i ganska mycket skydd för att kunna spela ishockey i ett lag.

Ishockey med vänner

Vill du enbart spela ishockey med vänner på allmän is eller naturis räcker det med de viktigaste som hjälm, skridskor, klubba och handskar. Om du väljer att spela utan alla skydd är det viktigt att de inte blir för hårt på isen eftersom det finns en skaderisk. Om du aldrig tidigare spelat ishockey kan jag rekommendera att du tittar på ett par matcher innan från till exempel SHL eller NHL för att få ett hum om hur spelet fungerar.