Lär dig att träna hemma

Det sägs att den bästa träningen är den träningen som blir av. Det är verkligen ett ordspråk som stämmer! För även om du har ett gymkort på ett gym, så blir träningen inte av om du inte tar dig dit.

Det finns många orsaker till att du kanske inte tar dig dit. En vanlig orsak är ironiskt nog tidsbrist. Men med barn, heltidsjobb och hushållsarbete är det svårt att hinna träna. 

Bygg upp en rutin

För att få igång din hemmaträning är egentligen allt du behöver en träningsmatta. Många övningar är möjliga att utföra helt utan redskap. Det viktigaste är inte att du tränar mycket, utan att du tränar regelbundet. Om det var längesedan du tränade, bör du börja träna en gång i veckan. Efter ungefär en månad kan du öka med ytterligare ett pass. Det är lättare att få in en träningsvana om du börjar smått.

Vilken typ av träning?

När du är igång med en träningsrutin med två till tre pass i veckan, kan du variera mellan olika träningsformer. Styrkeövningar är bra att göra minst en gång i veckan. Därefter kan du variera med konditionsträning som exempelvis zumba eller aerobics. Nuförtiden finns tillgång till tusentals träningspass online, helt gratis.