Vilka ljuskällor ska man använda hemma?

Idag har vi med hjälp av vetenskapliga rön kommit fram till att människan behöver olika sorters ljus för att öka välbefinnandet. Det har visat sig att rätt ljus kan förbättra ditt humör avsevärt till det bättre. När du vaknar på morgonen och ska börja dagen kan det vara skönt med dämpad belysning. Samma sak gäller när det är dags att sova.

Mitt på dagen kan det tvärtom vara perfekt med flera olika lampor som du maximerar för att piggna till. Eftersom du har olika behov under dagen kan det vara lämpligt med olika ljuskällor som ger dig flexibilitet att variera både ljusstyrkan och från vilken vinkel du får exponering.

Kombinera ihop olika ljuskällor som passar dig

Du kan välja mellan golv- bords- och taklampor som går att kombinera ihop väldigt enkelt. Stående golvlampor kan passa både i hallen och större ytor som vardagsrummet. Taklampor och bordslampor borde finnas i varje rum och kombinerar du ihop olika typer brukar nyckeln vara att utgå från vinklarna och hur ljuskällorna sammanstrålar.

Undvik att rikta samtliga ljuskällor mot en punkt vilket skapar mörka ytor. Det är oavsett lampor smidigt att byta ut lampskärmar som kan passa med omgivningen och olika möbler. Lampor hittar du lätt på nätet, det finns mer att titta på här.