Köpa böcker till andra

shutterstock_92786944Om du känner en riktig läslus, kommer de att bli överlyckliga om du ger bort en bok åt dem. Ännu lyckligare blir de om boken visar sig vara riktigt bra. Men hur kan man bedöma vad någon annan kommer att gilla och inte?

Rekommendera en bok åt dem

Ett sätt är att ge bort en bok som du vet är riktigt bra, som du själv har läst och uppskattade. Du ger alltså bort en gåva som kan ge er ett nytt gemensamt intresse eller något att argumentera för och emot.

Ge bort favoritboken igen

Har personen en favoritbok eller serie? Köp den på nytt i första utgåva eller kanske som stor samlingsvolym. Det bästa är så klart om du kan få tag på en bok med författarens autograf i. Det visar hur väl du känner personen som får denna fantastiska gåva.

Satsa på mängd istället

Om du är osäker på vad personen gillar, kan du försöka köpa flera böcker inom flera kategorier. Det kan låta dyrt, men det finns rabatter att ta del av. Du kan hitta rabattkoder till Bokus och andra bokhandlar med en enkel googlesökning. Kanske din vän har en spridd smak när det kommer till böcker: då är det svårt att veta vad som får personen att fastna för en bok eller författare och inte. Köp lite olika böcker och låt personen själv bestämma vilka som ska läsas och inte.

Rota runt

För att vara riktigt säker på att man köper rätt böcker till en bokfantast, kan man knäppa ett kort på deras bokhylla. Studera titlar i lugn och ro hemma och få din egen uppfattning om vad personen gillar och inte. Om du ser en författare dyka upp flera gånger, kan det vara att säkert kort.