Vilka ljudböcker är populärast just nu?

audio book

Ljudböcker följer nästan samma topplista som tryckta böcker, de populäraste tryckta böckerna bli nämligen snabbt intalade till ljudböcker så att alltfler kan ta del av dem. Vilka rekommenderas just nu?

Uppgörelsen aDag Öhrlund och Dan Buthler

Uppläsare: Stefan Sauk

På topplistan av populära ljudböcker ligger den här överst. Uppgörelsen är en spännande roman av Dag och Dan. Det är faktiskt den fjärde boken i serien om psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke. Den drar helt klart tankarna mot American Psycho där en charmerande och världsvan affärsman har mordiska och sadistiska tendenser som han måste agera på. Den här boken ger oss äntligen den stora uppgörelsen mellan kriminalkommissarie Jacob Colt och Silfverbielke. 

Mellan rött och svart av Jan Guillou

Uppläsare: Tomas Bolme

Guillou är tillbaka med en tredje del där han tagit sin an sitt största projekt hitintills. Här vill han gå igenom hela 1900-talet och nu är vi framme vid slutet av första världskriget. Vi följer bröderna Lauritzen och deras familjer genom dessa tider av upp- och nedgångar. Om man inte har läst de tidigare böckerna rekommenderas de varmt. 

Lyckliga gatan av Liza Marklund

Uppläsare: Marie Richardson

Marklund är en av de största författarna i Sverige, så det är inte konstigt att hennes senaste bok har klättrat upp i topplistan. Här får vi återse journalisten Annika Bengtzon som varit med i tidigare böcker och till och med varit med på vita duken. I den här boken behöver Annika jonglera sin nya vardag samtidigt som hon ska följa tortyrmordet på en riksdagsman samt det mystiska försvinnandet av frun Nora.